Gyerekeknek a felelős kutyatartásról 1.

2022.06.18

2022. június 13-án hétfőn délután került megrendezésre a "Gyerekeknek a felelős kutyatartásról" program a SIOVESZ Kutyás- Szabadidő és Sportegyesület szervezésében, Veszprémben. A programon a Dózsa György Általános Iskola 2/B osztályos tanulói vettek részt, tanítóik kíséretében. 

A 17 kisgyerek az egyesület kutyáival együtt sétált be az esemény helyszínére a Séd patak mentén. Eközben az egyesület tagjai ismertették számukra kutya sétáltatás fontosságát és a kutya megfelelő megközelítésének alapszabályait. 

Az esemény helyszínén almával és limonádéval frissülhettek, majd interaktív beszélgetések és előadások következtek, többek között a jó gazda tulajdonságairól, a felelős kutyavállalásról és tartásról, a kutya megfelelő ápolásáról, egészségügyi ellátásáról, mozgatásáról, a kutyás sportokról és a kutya tanításának fontosságáról is, de kutyás versekkel is megismerkedtek, ahol a fantáziájukat is megmozgathatták. 

Nem csak az elmélet, hanem a gyakorlat is fontos szerepet kapott, melyet a gyerekek nagyon élveztek. Örömmel vezették a kutyákat - dobermannt, border collie-t, labrador retrievereket - pórázon és át különböző akadályokon, gyakoroltak velük olyan vezényszavakat, mint az "ül", a "fekszik" és trükköket is, mint az "ugass" és a "kukucs". Szemmel láthatóan élvezték a kutyákkal való együttműködést és a játékos feladatokat. 

Az eseménydús délután zárásaként a tanultak alapján tudásukat is összemérhették egy feleletválasztós teszten, ahol mindannyian sikeresen teljesítettek és az eseményről emléklapot és a felelős kutyatartás alapszabályairól jegyzetet kaptak. Minden bizonnyal kellemes élményekkel és hasznos információkkal gazdagodva távoztak a leendő felelős kis gazdik. 

Fotógaléria: Gyermekeknek a felelős kutyartásról 1.